Općina Klenovnik - nova investicija u modernizaciju javne rasvjete

>> povratak na Novosti


Općina Klenovnik radi na modernizaciji javne rasvjete pa je tako u srijedu načelnik Mladen Blaško s tvrtkom ENERGY PLUS d.o.o. iz Ludbrega potpisao ugovor o modernizaciji javne rasvjete u Lipovniku, u vrijednosti od 182 tisuće kuna.

- Ovim Ugovorom obje strane ugovaraju nabavu opreme i izvođenje radova modernizacije javne rasvjete, što podrazumijeva zamjenu energetski neučinkovite i dotrajale rasvjete sa znatno učinkovitijom LED rasvjetom. To će svakako utjecati na sigurnost svih sudionika u prometu na području Lipovnika, kao i na uštedu električne energije te smanjenje troškova održavanja, ali i povećavanja kvalitete života stanovnika na području Lipovnika - kazao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Blaško.


Član Uprave ENERGY PLUS d.o.o. Miroslav Hlebar, koji je potpisao ugovor u ime izvođača, pojasnio je da predstoji petnaestak dana pripreme i montaže na terenu, odnosno radova koji su predviđeni projektom.

- Modernizacija podrazumijeva zamjenu postojećih svjetiljki te samim time poboljšanje energetske učinkovitosti i približavanje zahtjevima svjetlo-tehničkih uvjeta za cestovnu, odnosno uličnu rasvjetu. Riječ je o zamjeni 71 rasvjetnog tijela, što bi trebalo biti dovršeno u roku od već spomenutih petnaestak dana - pojasnio je Hlebar.


Sredstva za ovaj projekt stigla su dijelom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok je veći dio osiguran u proračunu Općine.